Dubai Safari

Momenteel is men in Dubai druk bezig met de aanleg van het Dubai Safari Park. Als alles volgens plan verloopt zal dit enorme safaripark van 120 hectare zijn deuren eind 2015 openen voor het publiek.
Het park zal worden opgedeeld in vier verschillende gebieden: een Afrika, Azië en Arabische Village plus een open safari gebied met een wadi inclusief waterval. In de diverse gebieden worden speciale locaties gebouwd voor onder andere tijgers, leeuwen, apen, olifanten en reptielen. Alle gebieden worden zo natuurlijk mogelijk ingericht zodat ze overeenkomen met de oorspronkelijke woongebieden van de dieren. Naast een safaripark en dierentuin krijgt het Dubai Safari Park ook een vlindertuin, een aquarium,een vogeltuin, een botanische tuin, een resort en een golfbaan.
De huidige Dubai Zoo dierentuin aan de Jumeirah Road zal na de opening van het Dubai Safari Park zijn deuren sluiten. De dieren die op dat moment in Dubai Zoo wonen zullen verhuisd worden naar het nieuwe safari park. Als het nieuwe safaripark opengaat zal het onderdak bieden aan ruim 1000 dieren. Het 150 miljoen Dirham kostende project zal in 12 aparte fases gebouwd worden en na oplevering zal het park een groot deel van zijn energie milieuvriendelijk gaan opwekken via zonnepanelen. Het water wordt zoveel mogelijk gerecycled en ook het afval wordt gescheiden en waar mogelijk gerecycled. Het project is gelegen aan de Al Aweer Road tegenover de Dragonmart in de buurt van het Mushrif Park en International City op ongeveer 20 kilometer van Downtown Dubai. Rondom het safaripark komen in totaal een kleine 1600 parkeerplaatsen welke in de loop van de jaren uitgebreid zullen worden naar 3600 parkeerplaatsen.

Ga naar boven