29/04/2014 - brusselnieuws.be

Emirates verzorgt vanaf 5 september een dagelijkse verbinding tussen Brussel en Dubai. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij dinsdag op zijn website. Volgens Brussels Airport zorgt dat voor 200 directe en minstens evenveel indirecte op de luchthaven.

Emirates airplane Brussel markt

Brussel wordt de 147ste bestemming van de luchtvaartmaatschappij uit Dubai. Voor de nieuwe rechtstreekse verbinding legt Emirates een Boeing 777 in.
Het vliegtuig biedt in de Emirates-configuratie plaats aan 266 passagiers. Dat betekent in totaal ongeveer 200.000 reizigers per jaar, zegt Jan Van der Cruysse, de woordvoerder van Brussels Airport. Volgens hem komt dat overeen met 200 rechtstreekse banen en nog eens 200 à 400 indirecte jobs.
Het toestel zal elke dag om 7.50 uur lokale tijd opstijgen in Dubai en landen om 13.15 uur in Brussel. De terugvlucht vertrekt om 14.45 uur en komt aan op Dubai International Airport om 23.25 uur lokale tijd.
"Uit onderzoek blijkt dat er een grote vraag is voor deze verbinding vanuit ons netwerk", leest men op de website van Emirates.
Emirates verwacht ook veel interesse voor de vlucht richting Brussel uit landen als Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, de Filipijnen en Zuid-Korea, "die momenteel geen rechtstreekse verbinding hebben met België".

Ga naar boven