Nieuws

Business reportage CORE Investpag1Business reportage CORE INVEST pag2vb2

MMG 2

Dubai Safari

Momenteel is men in Dubai druk bezig met de aanleg van het Dubai Safari Park. Als alles volgens plan verloopt zal dit enorme safaripark van 120 hectare zijn deuren eind 2015 openen voor het publiek.
Het park zal worden opgedeeld in vier verschillende gebieden: een Afrika, Azië en Arabische Village plus een open safari gebied met een wadi inclusief waterval. In de diverse gebieden worden speciale locaties gebouwd voor onder andere tijgers, leeuwen, apen, olifanten en reptielen. Alle gebieden worden zo natuurlijk mogelijk ingericht zodat ze overeenkomen met de oorspronkelijke woongebieden van de dieren. Naast een safaripark en dierentuin krijgt het Dubai Safari Park ook een vlindertuin, een aquarium,een vogeltuin, een botanische tuin, een resort en een golfbaan.
De huidige Dubai Zoo dierentuin aan de Jumeirah Road zal na de opening van het Dubai Safari Park zijn deuren sluiten. De dieren die op dat moment in Dubai Zoo wonen zullen verhuisd worden naar het nieuwe safari park. Als het nieuwe safaripark opengaat zal het onderdak bieden aan ruim 1000 dieren. Het 150 miljoen Dirham kostende project zal in 12 aparte fases gebouwd worden en na oplevering zal het park een groot deel van zijn energie milieuvriendelijk gaan opwekken via zonnepanelen. Het water wordt zoveel mogelijk gerecycled en ook het afval wordt gescheiden en waar mogelijk gerecycled. Het project is gelegen aan de Al Aweer Road tegenover de Dragonmart in de buurt van het Mushrif Park en International City op ongeveer 20 kilometer van Downtown Dubai. Rondom het safaripark komen in totaal een kleine 1600 parkeerplaatsen welke in de loop van de jaren uitgebreid zullen worden naar 3600 parkeerplaatsen.

Soul of Dubai

De Dubai Culture & Arts Authority (Dubai Culture), welke speciaal is opgericht om cultuur, kunst en het erfgoed van het emiraat in stand te houden, heeft afgelopen week op de Arabian Travel Market een nieuwe brochure ontwikkeld genaamd "Soul of Dubai" bomvol met verhalen van inwoners over de verborgen plekken van Dubai welke zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.
De brochure is speciaal ontworpen om toeristen een perfecte mix te geven tussen oud en nieuw Dubai. Soul of Dubai onthult veel gerenommeerde juweeltjes van de stad, van lokale eetgelegenheden, erfgoed, leuke boetiekjes en biologische markten tot schilderachtige parken en prachtige stranden. Onder andere bekende locaties zoals de Dubai Marina, Palm Jumeirah,en Jumeirah Beach worden uitgebreid beschreven in de brochure maar ook de minder bekende locaties zoals Nad Al Sheba, Meydan en Umm Suqeim krijgen volop aandacht.
De brochure is vanaf vandaag op een groot aantal plaatsen, waaronder bij Dubai International Airport, de vele winkelcentra's en de toeristische attracties in Dubai gratis verkrijgbaar.

29/04/2014 - brusselnieuws.be

Emirates verzorgt vanaf 5 september een dagelijkse verbinding tussen Brussel en Dubai. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij dinsdag op zijn website. Volgens Brussels Airport zorgt dat voor 200 directe en minstens evenveel indirecte op de luchthaven.

Emirates airplane Brussel markt

Brussel wordt de 147ste bestemming van de luchtvaartmaatschappij uit Dubai. Voor de nieuwe rechtstreekse verbinding legt Emirates een Boeing 777 in.
Het vliegtuig biedt in de Emirates-configuratie plaats aan 266 passagiers. Dat betekent in totaal ongeveer 200.000 reizigers per jaar, zegt Jan Van der Cruysse, de woordvoerder van Brussels Airport. Volgens hem komt dat overeen met 200 rechtstreekse banen en nog eens 200 à 400 indirecte jobs.
Het toestel zal elke dag om 7.50 uur lokale tijd opstijgen in Dubai en landen om 13.15 uur in Brussel. De terugvlucht vertrekt om 14.45 uur en komt aan op Dubai International Airport om 23.25 uur lokale tijd.
"Uit onderzoek blijkt dat er een grote vraag is voor deze verbinding vanuit ons netwerk", leest men op de website van Emirates.
Emirates verwacht ook veel interesse voor de vlucht richting Brussel uit landen als Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, de Filipijnen en Zuid-Korea, "die momenteel geen rechtstreekse verbinding hebben met België".

Ga naar boven